Mijn pin-collectie: info

De groepen

Vooreerst is mijn collectie opgedeeld in een aantal groepen, zijnde:

Omdat er zo veel pins zijn drong deze indeling in groepen zich op. Maar ze is niet evident of vanzelfsprekend. Een pin kan bijvoorbeeld een zeppelin pin zijn van Warsteiner. In welke groep moet je die dan steken?

Hoe te bezichtigen?

Mijn collectie is op volgende manieren te bezichtigen:

Als je hier een prentje aanklikt, kom je om de volgende manier om pins te bekijken terecht...

Hier bekijkt u prentje per prentje. Dit is de enigste plaats waar je de grote weergave van een pin te zien krijgt. Als u in de galerijen of in de zoekpagina op een klein prentje klikt, komt u dus hier terecht.
Er zijn verschillende manieren om door de pins te bladeren. Door een nummer in te tikken en op Enter te drukken, gaat u naar de pin met dit nummer.
U kan hier ook een lettergroep ingeven en op Enter drukken, om naar de eerstevolgende pin te springen, waarvan deze lettergroep in zijn naam voorkomt. Zijn er geen (meer) dan wordt er van voorafaan opnieuw verder gezocht. Als dit gebeurt kleurt de tekst blauw. Dan hebt u ook de eerste in de lijst vast. Bij de volgende kleurt de tekst groen. Komt de lettergroep helemaal niet voor, dan kleurt de tekst rood.

Deze aparte pagina is te bereiken via de knop.
Zoals bij Bladeren dient u dus een lettergroep in te tikken die verondersteld wordt in de naam van de pin voor te komen. Als die lettergroep ergens voorkomt, krijgt u alle betreffende pins per groep te zien. Soms gebeurt het dat de prentjes niet getoont worden zoals het moet, of met vertraging.

Deze afdrukversie is te bereiken via de knop in de galerijen

Doordat in deze afdrukversie alle pins op één pagina staan kan het wel even duren, voor die helemaal binnen is en u het afdrukken kan starten

Heel lange tabellen afdrukken die meerdere printpagina's beslaan, met dan nog eens tabelrijen van variabele hoogte... Dat is blijkbaar niet iets dat voorzien is in het 'websysteem'. Als alles in één tabel blijft staan, dan worden de prentjes willekeurig middendoor gesneden, en dat is uiteraard niet zoals we het willen of zoals het hoort. Daarom wordt hier het geheel opgesplitst in meerdere tabellen, één tabel per printpagina. Na elke tabel wordt er een 'einde-pagina' bevel naar de printer gestuurd. Helaas kan je voor de laatste pagina niet zeggen dat dat één keer niet moet gebeuren, en dus krijg je op het einde nog een blanco pagina kado erbij... De vraag is ook hoeveel rijen per tabel/pagina je moet voorzien. Als je bijv. kiest voor Staand (Portrait) of Liggend (Landscape) dan maakt dat een heel verschil uit. Liggend kunnen er veel minder rijen op dan Staand. Maar als web-programmeur weet je niet wat een gebruiker kiest in dat verband... Sommige browsers hebben een zoommodus voor het scherm, tonen alles groter of kleiner volgens de instelling van de gebruiker. De ene browser neemt die schaling mee naar de printer, de andere niet. Ook daardoor kan je niet weten hoeveel rijen er op een pagina zullen kunnen.

Voor die verschillende redenen is er een waarde voorzien die het aantal rijen per tabel instelt. Bij laden van de afdrukpagina wordt naar die waarde gevraagd (behalve bij MSIE). Daarna kan je die waarde nog veranderen (bovenaan links: invoeren en op Enter drukken). Op die manier kan je zelf zoeken naar het beste aantal rijen per pagina volgens keuze.

En verder...

Er is ook een Engelstalige vereenvoudigde versie beschikbaar van deze site, ontwikkeld voor Netscape, of algemeen oudere browsers. Die versie kan net zo goed in Microsoft Internet Explorer en andere browsers bekeken worden.

Mijn favoriete hyperlinks hebben uiteraard hoofdzakelijk met ballonvaart te maken, maar er zijn ook een paar weerbericht links bij.

Uiteraard is een berichtje in het gastenboek altijd welkom, waarvoor bij voorbaat dank.


Ballonpins ruil ik 1/1 en special shapes tegen special shapes.
Wenst u pins te ruilen, zend mij een scan van uw dubbele pins naarMijn banners

Voor mensen die mij wat willen helpen door een banner op hun site te plaatsen, volgende link : Christiaan Claerhoudt banners .
Bij voorbaat bedankt en beste groetjes !